Mijn betaling op de website wordt niet doorgevoerd Mijn betaling op de website wordt niet doorgevoerd

Mijn betaling op de website wordt niet doorgevoerd

Clara Clara

Het kan wel eens gebeuren dat er een fout optreedt bij de betaling, waardoor je inschrijving voor een maandelijks, jaarlijks of levenslang abonnement op de website niet voltooid kan worden. Hieronder zie je de oorzaken van deze fout, met de bijbehorende tips en oplossingen:

1.  Er verschijnt een foutmelding

2.  Er verschijnt een wit scherm

3. Het laadpictogram blijft eindeloos ronddraaien

1. Er verschijnt een foutmelding

Als een van de volgende foutmeldingen verschijnt: 'Er is iets misgegaan bij de transactie', 'Er is geen betaling uitgevoerd', 'Je betaalmethode kon niet worden geverifieerd, probeer het later nog eens' - probeer het dan op een van de volgende manieren:

• Voer de betaling opnieuw uit, maar in een andere browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari)
    • Neem contact op met je bank voor meer informatie, want het probleem kan ook verband houden met je bankpas, of met een weigering van je bank.

2. Na het opgeven van de gegevens van je bankpas verschijnt er een wit scherm dat de inschrijving blokkeert

Dit gebeurt als een invoegtoepassing in je browser het openen van de betalingspagina verhindert, of als je een verouderde versie van een webbrowser gebruikt.

Dit los je zo op:

• Schakel in je webbrowser Adblock (of andere advertentiefilters) uit.

• Probeer het met een andere webbrowser, zoals Chrome, Mozilla of Safari.

3. Na bevestiging van de betaling blijft het laadpictogram eindeloos ronddraaien

Deze fout houdt verband met de nieuwe Europese Richtlijn inzake de Beveiliging van onlinebetalingen (PSD2).

Deze richtlijn stelt een sterkere authenticatie verplicht bij onlineaankopen, een zogenaamde tweefactorauthenticatie (via een app van de bank, met een per SMS verstuurde code). Deze authenticatie verschilt per bank en wij raden je aan om de website van je bank te raadplegen voor meer informatie.

In laatste instantie kun je opnieuw proberen om de betaling uit te voeren door je bankpas of je bankrekening in een PayPal-account op te slaan en vervolgens je abonnement met PayPal te betalen.

Je kunt ook een cadeaubon proberen te bestellen in plaats van een abonnement. Aangezien dit via een ander type transactie verloopt, is het mogelijk dat dit wel werkt.

Raadpleeg voor meer informatie onze artikelen over cadeaubonnen:

Een cadeaubon kopen

Mijn cadeaubon activeren

Als je dit alles hebt geprobeerd en het lukt onverhoopt nog steeds niet om je te abonneren, stuur dan een mailtje naar
help@petitbambou.com, zodat wij je verder kunnen helpen.