Is Petit BamBou gratis of betalend? Is Petit BamBou gratis of betalend?

Is Petit BamBou gratis of betalend?

Sophie Sophie

Je kunt op twee manieren gebruik maken van Petit BamBou:

• Met een gratis “ontdekkingstoegang”, die onbeperkt toegang geeft tot 2 programma’s: “Meditatie ontdekken”,  en “Meditatie ontdekken voor kids”. Daarnaast krijg je er ook waardevolle hulpmiddelen bij zoals “Adempauze”, de tool voor stille meditaties . Tenslotte heb je ook toegang tot verschillende omgevingsgeluiden, 3 meditaties van de dag en de 19 korte verhaaltjes.
  • Met een betalend abonnement heb je toegang tot al onze inhoud, met inbegrip, maar niet beperkt tot, de gratis kennismakingssessies van de optie “ontdekking”. Je kunt abonnee worden door een abonnement voor de diensten te kopen (zie voor meer informatie Kennismaking met onze abonnementen).

Waar dient een abonnement voor?

Met een abonnement heb je toegang tot de volledige catalogus (niet minder dan 350 meditaties!), zowel op de app (Android en iOS) als op de website.

Als je eenmaal geabonneerd bent, kun je op al je apparaten je sessies raadplegen, wat voor abonnement je ook hebt: op je telefoon, computer of tablet.

Wat is de inhoud van de catalogus van Petit BamBou?

Met één van onze betalende abonnementen heb je toegang tot:

- het geheel van onze meditatieprogramma’s

- al onze tools voor het mediteren

- de meditatie van de dag

- al onze verhaaltjes en filmpjes

- onze volledige catalogus omgevingsgeluiden

Onze meditatieprogramma’s

In de catalogus van Petit BamBou vind je meer dan 20 programma’s in het Nederlands, met andere woorden: ongeveer 380 audiosessies. Elk meditatieprogramma wordt eerst uitgeschreven en dan ingesproken door een specialist op het gebied van het betreffende onderwerp. De voorgestelde thematiek is uiteenlopend en werd georganiseerd rond 6 rubrieken:

- Basics

- Mind

- Slaap

- Iedereen

- Alledaags

- Gezondheid

Onze tools voor het mediteren

Met een abonnement (maar ook met de gratis versie van de app) heb je toegang tot talloze hulpmiddelen om je te verankeren in je beoefening:

- “vrije meditatie” om te mediteren zo lang je zelf kiest, zonder begeleiding maar misschien met een ontspannend geluid op de achtergrond of met gonggeluiden om je sessie ritme te geven (zie "Hoe werkt de tool voor vrije meditatie")

- “vrije ademhaling” om te werken aan je ademhaling en je hele lichaam in samenhang te brengen (zie https://support.petitbambou.com/hc/nl/sections/5783737841171-Functionaliteiten-Vrij-ademhalen )

- “Adempauze” om snel tot rust te komen (de sessie duurt 3 minuten) wanneer je je overdonderd voelt (zie "Hoe werkt de tool Adempauze")

De meditatie van de dag

Elke dag stelt Petit BamBou je een vluchtige meditatie voor, die maar 24 uur beschikbaar is, over een willekeurig onderwerp dat elke dag verandert. Daardoor kun je misschien een pauze inlassen tussen twee programma’s, of je gewoon laten verrassen door het thema van die dag!

Meer informatie over de meditatie van de dag en hoe die precies werkt vind je hier.

De verhaaltjes

Hier vind je korte animatieverhalen, 19 filmpjes in totaal, die zijn geïnspireerd op volkswijsheden en de kennis van experts in meditatie. Op basis daarvan wordt een analogie opgebouwd die op pedagogische wijze de principes van meditatie uitlegt.

De omgevingsgeluiden

Onze catalogus “huisgemaakte” geluiden telt een dertigtal soorten achtergrondmuziek die je kan helpen om te ontspannen, of je zelfs kan begeleiden tijdens je werkdag. Sommige achtergrondgeluiden kunnen ook als achtergrondmuziek gebruikt worden als hulpmiddel tijdens je vrije meditatie.